Hoppa till huvudinnehåll
JanKarlsson_200729_DJI_0061-Hi-Res

OM ALANDIA

Alandia är ett försäkringsbolag med fokus på marin-, transport och fritidsbåtsförsäkringar. Med 85 års erfarenhet levererar Alandia snabb och relevant service och långsiktiga sjöförsäkringslösningar.

Jobba hos oss

Vi gör skillnad

På Alandia är vårt uppdrag att skapa mervärde åt våra kunder genom att hantera risk, skydda värde och skapa möjligheter. Vi är ett försäkringsbolag med fokus på marin-, transport- och båtförsäkringar med 85 års erfarenhet. Vi levererar snabb och relevant service och erbjuder långsiktiga sjöförsäkringslösningar som skapar trygghet, hanterar risk och minskar resursnyttjande.

Med huvudkontor i Mariehamn och kontor i Helsingfors och Stockholm har Alandia idag cirka 120 anställda.

År 2022 var det totala försäkrade värdet för Kasko 29,9 miljarder euro. Alandia är ett publikt aktiebolag med en rating A-.

jankarlsson-200815-dji-0169
Vision och strategi

Entreprenörer i marinförsäkring

Vår vision är att erbjuda snabb och relevant skadeservice samt långsiktiga sjöförsäkringslösningar som skapar trygghet, hanterar risk och minskar resursutnyttjande.

Vår långa historia i sjöförsäkringsbranchen, en stark verklighetsförankring och vårt breda kontaktnätverk gör det möjligt för oss att ge våra kunder stöd och service av hög standard och effektivitet.

b-56i2960
Marknader

Med hjärtat i Norden

Alandias marknader för marin och transportsegmenten är främst i Europa med Norden som kärna. Marknaden för våra fritidsbåtförsäkring är Norden.

Alandia har en stark position på sina marknader. Vår beprövade expertis inom marinförsäkringar i Finland och Sverige stärker vår konkurrenssituation. Kasko är vårt huvudområde och vi är ledande inom små och medelstora fartyg i både Finland och Sverige. Vi har även en stabil position inom båtförsäkring.

istock-000004332769large-scaled
Tillgängliga

Vi finns nära dig

Vi verkar i Finland, Sverige och på Åland och betjänar tusentals kunder. Med huvudkontor på Åland har vi tre kontor i Helsingfors, Mariehamn och Stockholm, liksom ett världsomspännande nätverk av auktoriserade korrespondenter och en jourtelefon som betjänar våra kunder dygnet runt vid olyckor.

Läs mer om vår jourtelefon (på engelska) ->

b-56i0624

Finansiell information

Läs våra årsredovisningar och finansiella nyheter.

Organisation

Alandias organisations styrelse och ledningsgrupp presenteras på våra engelska sidor.

Media

Våra senaste nyheter och pressmeddelanden, kontaktinformation för media och publikationer.

respekt_for_naturen

Juridisk information

Vid behandlingen av personuppgifter säkerställs en god informationshantering och de som hanterar personuppgifterna omfattas av lagstadgad sekretess. Läs mer kring vår juridiska information på länken nedan.