Hoppa till huvudinnehåll
Nyheter
Publicerad: 2023-04-25

Båtassistans när du behöver det – dygnet runt, året om

Båten fullastad och dags att åka vidare till nästa hamn, men motorn startar inte. Eller en grundstötning som sätter stopp för båtresan. Ibland behöver man en hjälpande hand för ett tryggt och roligt båtliv och därför ingår nu Båtassistans och motorkonsultation dygnet runt i Alandias båtförsäkringar.

assistans_1200X800

Vissa saker är viktigare än andra för att kunna njuta av båtlivet. En fungerande motor och propeller hör till det som de flesta tar för givet i sitt båtliv.

– När oturen är framme och propellern har fastnat i en tamp eller motorn plötsligt vägrar starta så kan man behöva hjälp, säger Gustav Löwing som är produktspecialist på Alandia båtförsäkringar.
– Därför ingår nu båtassistans dygnet runt inom svensk sjöräddningsregion i Alandias båtförsäkring. I praktiken innebär det att man kan ringa och direkt få hjälp även för mindre fel som vi vet är orosmoment för många båtägare.

Alandia samarbetar med Team Marin som har ett nätverk med över 500 varv och arbetsbåtar, som alltid är beredda att hjälpa till. På ledningscentralen hanteras situationer med de resurser som behövs för att lösa problem på bästa sätt.

– Det kan innebära att man exempelvis får hjälp med motorkonsultation, få reservdelar utkörda, eller få bogsering till en reparatör eller hemmahamn, säger Gustav Löwing.

– När försäkringstagaren ringer och berättar vad som har hänt görs en bedömning om lämpligaste åtgärd. Situationen kan förstås se väldigt olika ut beroende på var och när oturen är framme. Tack vare att det finns varv, assistansbåtar och andra resurser längs hela kusten, från Norrbotten till Bohuslän och i de största sjöarna, kan hjälpinsatsen anpassas till plats och problem.

Med hjälp av en motorkonsultation kan du själv åtgärda problemet vid bryggan eller klippan där du ligger. Om problemet kvarstår får du bogsering till hemmahamn eller varv enligt försäkringsvillkoret.

Gustav Löwing påminner om att det alltid är numret 112 som gäller om det handlar om att larma vid en nödsituation med fara för liv.

– Men det kan förstås bli aktuellt med Alandias båtassistans efter en sjöräddningsinsats. När den akuta situationen är över kan båten behöva tas omhand och det är också en av tjänsterna som ingår i båtassistansen.

– Försäkringstagaren som behöver hjälp ringer Alandias journummer och beroende på var man befinner sig och hur problemet ser ut får man den hjälp som passar bäst, säger Gustav Löwing.

Alandia Båtassistans 24/7
Ingår i alla Alandias båtförsäkringar och är tillgänglig dygnet runt hela året.

Behöver du båtassistans? Ring: 010 583 5800

Vi på Alandia känner båtlivet. Vi vill dela med oss av vår kunskap om säkerhet på sjön, båtskötsel och båtförsäkringar. Låt Alandia göra ditt båtliv enklare: följ oss på sociala medier och hitta din båtförsäkring här!

Hitta din nya båtförsäkring
utombordare-bla2

UTOMBORDARE

utombordare-bla-1

INOMBORDARE

segelbat-bla

SEGELBÅT

vattenskoter-bla

VATTENSKOTER

Relaterade artiklar

Båtägarna kräver åtgärder i stöldfrågan

Stölder oroar mest och båtägarna kräver bättre stöldförebyggande medel i…